Bicskei Flóra – Körbezárva
6. kép

(Hátulról megvilágított tükör. Sára csábítóan, pózolva öltözködik előtte és csinosítja magát.)

(Áron nézi.)

SÁRA: Én. Me. Ich. Ja. Moi.Ego... Szeretlek... (Egy pillanatra elfordul a tükörtől) Szegény kis barátnőm. Mennyivel könnyebb lehetne neki a szakma, ha legalább megpróbálna úgy öltözködni, mint egy nő. Minden rendezőhöz a farkán át vezet az út, ezt már ezer éve tudja mindenki. Ott egye meg a fene. Szenvelegjen csak a kis szende okos, a főszerepek nem várnak. Szerintem feleslegesen terheli túl az agyát azzal a sok gondolattal meg az ezoterikus bla-blával. Én beérem a Cosmóval és a Marie Claire-el. Egy nő ne legyen túl okos, főleg ebben a szakmában ne, mert akkor ráfázik. (Áronhoz): Na mi van, apukám? Csíped a látványt, igaz?

ÁRON: Hát... igen. Csodálod? Amúgy átlátok rajtad, folyton a seggeddel helyezkedsz.

SÁRA: Na, idefigyelj, te mama fiacskája. Ne gúnyolódj velem, mert megbánod. Nem ezért hívtalak fel a lakásomra. Dereng egyébként, hogyan jöttél fel hozzám? Engedelmesen, mint egy kiskutya. Úgyhogy, ne csináld itt a feszkót, légy szíves. (Áron hátat fordít) Nem akarod inkább megérinteni a mellem? (Sára hozzásimul)

ÁRON: De. (nagyon őszintén)

SÁRA: Akkor mire vársz? Hülye vagy?

ÁRON: Mocskos vagy.

SÁRA: Ho...hogy micsoda?

ÁRON: Jól hallottad, senkiházi, tehetségtelen némber. Mocskos a szád, hiába rúzsozod. Halott vagy. Lelketlen, buta, közönséges és pénzéhes, aki átgázol mindenen és mindenkin. Állat vagy.

SÁRA: Csak őszintén. Te meg nem keféltél egy jót egész életedben. Ne akard már bemesélni nekem, hogy nem vagyok rád hatással, és hogy az az alacsony, sovány, kisebbrendűségi komplexusos kis luvnya jobb nő nálam!

ÁRON: Ő nem luvnya. (Megragadja Sára karját.) Hallottad, te középszerű, fasszopó, tehetségtelen ribanc?! Ezerszer többet ér nálad. A szemében egyetlen egy csillogó pont felér az egész mindenséggel. Nézz tükörbe. Hiába bolondítod a pasikat, a lelked sötét. Nézz bele a tükörbe!

SÁRA: Te tényleg hülye vagy. Eddig is a tükörbe néztem.

ÁRON (kiáltva): Azt mondtam, nézz a tükörbe!!!

(Sötét
)

< 5. kép | 7. kép >